Onze werkwijze

Onze werkwijze.

 Nadat u per telefoon of e-mail contact op heeft genomen met Atea zal er allereerst een gratis en vrijblijvend intakegesprek plaatsvinden. Tijdens dit gesprek kunt u uitleggen wat voor hulp uw kind nodig heeft en kunt u vragen stellen. Na dit gesprek zal duidelijk zijn wat Atea u kan bieden en wat de kosten daarvan zijn. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. 

Hoe het proces verder verloopt is afhankelijk van de hulpvraag. Het is mogelijk om voor één keer een afspraak te maken, bijvoorbeeld voor het afnemen van een toets of voor een enkele privéles. Vaak is het nodig om langere tijd aan een probleem te werken.  

Als ervoor gekozen is om de leerling langere tijd te begeleiden wordt meestal van te voren een onderzoek gedaan of een diagnostisch gesprek gevoerd zodat de oefeningen goed aangepast worden op wat de leerling nodig heeft. Aan de hand van deze gegevens wordt dan een handelingsplan opgesteld. Na overleg start de behandeling. Door middel van evaluatiegesprekken blijft u op de hoogte van het proces.  Indien gewenst neemt Atea contact op met de school van de leerling.

Het einde van de behandelperiode wordt afgesloten met een eindgesprek.